Θέμα . Συνάντηση των μελών του ΔΣ για συζήτηση περί του τεχνικού προγράμματος –προϋπολογισμού 2021 και ΕΣΠΑ.
Μετά από πρόσκληση του δημάρχου επίκειται αύριο συνάντηση των μελών του ΔΣ για συζήτηση και προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα ,τον προϋπολογισμό του 2021 και το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.
Θα ήταν μια πολύ καλή πρωτοβουλία αν
1) Υπήρχε προσχέδιο τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού ώστε να γνωρίζουμε και τις δυνατότητες του δήμου (τα προβλεπόμενα έσοδα) αλλά και τις προθέσεις της διοίκησης για έργα και δαπάνες , όπου μετά από ειλικρινή διάλογο δεν θα χρειαζόταν συναντήσεις για δεύτερους προϋπολογισμούς .
2) Σε ότι αφορά το ΕΣΠΑ πρέπει πρώτα να ομολογήσουμε ότι ο δήμος μας μέχρι και σήμερα δεν διαθέτη καμιά καταγεγραμμένη και οργανωμένη απογραφή δυνατοτήτων και αναγκών ούτε καν κατευθύνσεων , ποσό δε μάλλον μελέτες έτοιμες για να υποβληθούν .Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συνεχίσουμε να λειτουργούμε αποσπασματικά .
Μπορεί κανείς σήμερα να αναφέρει πάρα πολλά θέματα τα οποία μας απασχολούν για τα οποία θα μπορούσαμε να προσπαθήσουμε να τα εντάξουμε σε κάποιο χρηματοδοτικό πρωτόκολλο των ΕΣΠΑ .
Ακόμη και για έργα που θα προβλέπονται στο ειδικό χωρικό σχέδιο ανάπλασης του παραλιακού μας μετώπου ( έστω και κουτσουρεμένου ,ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΟΜΗ απ έξω )
δεν έχουμε ιδέα, μια που το θέμα το χειρίζονται μελετητές εκτός δήμου και φυσικά δυστυχώς θα το βρούμε και αυτό μπροστά μας την τελευταία στιγμή , ωστόσο τίποτα δεν είναι ώριμο για να υποβληθεί .
Αν θέλουμε κάποτε να γίνουμε ένας δήμος ,σοβαρός διεκδικητής χρηματοδοτικών προγραμμάτων και να σταματήσουμε να μετράμε τα εκατομμύρια ευρώ που παίρνουν άλλοι δήμοι, πρέπει έστω και τώρα να οργανώσουμε ομάδα καταγραφείς δυνατοτήτων και κατευθύνσεων ώστε να στοχοποιήσουμε τις απαιτήσεις μας για να έχουμε ελπίδες χρηματοδοτήσεων.