Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται αύριο, ίσως ακόμη και από τον ίδιον τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη – Στη Θεσσαλονίκη αύριο κλιμάκια του ΕΟΔΥ

Γενικό lockdown για τη Θεσσαλονίκη, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, Πέμπτη. Ίσως ακόμη και από τον ίδιον τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν τα parapolitika.gr, η πολύωρη όσο και κρίσιμη συνεδρίαση – τηλεδιάσκεψη των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, στο τραπέζι των συζητήσεων της οποίας βρέθηκε η πρόταση για την άμεση «αναβάθμιση» της Θεσσαλονίκης στο επίπεδο 4 του Αυξημένου Κινδύνου στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη COVID – 19, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Η Επιτροπή εισηγείται τη μετάβαση της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης στο επίπεδο 4 του Χάρτη.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτης Αρκουμανέας, θα βρίσκεται αύριο, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, επικεφαλής κλιμακίων στελεχών και εργαζομένων του Οργανισμού.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας θα έχει συνάντηση, στις 12 το μεσημέρι, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα. Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον οποίο θα επισκεφτούν, στις 13:30, το εξεταστήριο Covid του ΕΟΔΥ. Το εξεταστήριο λειτουργεί στο κτήριο της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Βίλα Αλλατίνι).

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), θα πραγματοποιήσουν δωρεάν rapid test σε πολίτες στο info kiosk Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται κοντά στο Βασιλικό Θέατρο, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

 

 

Πηγή: https://www.voria.gr/article/lockdown-sti-thessaloniki-isigite-i-epitropi-empirognomonon?fbclid=IwAR0bQ9vTXNQwFCLHwyaQQaLJQCqdOGm8HNITqcRjikfVAXN8sHu1fCfl9mE