Στόχος να ανοίξουν τα καταστήματα στις 6 Απριλίου, καθώς το σενάριο της 29ης Μαρτίου έχει απομακρυνθεί

Tην ώρα που το ΕΣΥ ξεπερνά τα όρια του με 706 διασωληνωμένους να ανακοινώνονται χθες Πέμπτη 25 Μαρτίου και δεκάδες ασθενείς με κορωνοϊό αναμένουν για κρεβάτι σε ΜΕΘ, κάθε συζήτηση για χαλάρωση του lockdown φαντάζει γρίφος.

Η κυβέρνηση ωστόσο διαψεύδει τα σενάρια παράτασης του lockdown μέχρι τα τέλη Απριλίου ελπίζοντας πως τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί θα αρχίζουν να αποδίδουν και το σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων θα γίνει πραγματικότητα

Νεότερες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν και να ανακοινωθούν σήμερα Παρασκευή, μετά και την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής των λοιμοξιολόγων.

Αν και το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης ήταν να άνοιγαν τα εμπορικά καταστήματα, είτε με click away είτε με SMS στο νέο πενταψήφιο 13032, στις 29 Μαρτίου, πλέον το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό για άνοιγμα στις 6 Απριλίου.

Οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες για άνοιγμα της αγοράς μετά τις 25 Απριλίου, ίσα ίσα για τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς και για λειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους όχι στα μέσα Απριλίου, αλλά το Μάιο, μετά το Πάσχα, διαψεύστηκαν άμεσα.

«Τα σενάρια που διακινούνται και μιλούν για απόφαση παράτασης του lockdown ως τις 25 Απριλίου δεν έχουν καμία απολύτως βάση», έλεγαν χθες ειδικότερα κυβερνητικές πηγές.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται από τον Νίκο Χαρδαλιά κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας στις 18:00.