Μετά τα εγκαίνια για τη λειτουργία της πισίνας του Κέντρου Πολιτισμού Προσαρμοσμένου Αθλητισμού, η οποία παρέμενε ανεκμετάλλευτη εδώ και οκτώ (8) χρόνια, παίρνουν σειρά προς πλήρη λειτουργία και εκμετάλλευση και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις του (Κλειστό Γυμναστήριο, Αμφιθέατρο, Εστιατόριο, Ξενώνας, Μαρίνα Ελλιμενισμού Μικρών Σκαφών), που είτε υπολειτουργούσαν είτε είχαν αφεθεί στο έλεος επιτήδειων που το βανδάλιζαν και το λεηλατούσαν επί σειρά ετών.

Όμως, σταθμό στην ιστορία του τόπου αποτέλεσαν, με αφορμή αυτό το γεγονός, οι ανακοινώσεις του Περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα, για την ανάπτυξη έργων ύψους 25 εκ. ευρώ στο Δήμο. Πιο συγκεκριμένα, στην τελική ευθεία βρίσκεται η κατασκευή ισόπεδων κυκλικών κόμβων στο δρόμο Περαίας – Μηχανιώνας, που θα βοηθήσει τα μέγιστα στην αποσυμφόρηση της κίνησης, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Δεύτερο μεγάλο έργο που έχει εγκριθεί και θα ξεκινήσει είναι αυτό της αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών της περιοχής πριν πάρει καταστροφικές διαστάσεις.

Στα ανωτέρω αν προσθέσουμε και τη διάνοιξη δρόμου πίσω από το ΚΑΠΠΑ 2000, έτσι ώστε αυτό να συνδέεται άμεσα με την Λεωφόρο Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας προς διευκόλυνση των αθλουμένων – επισκεπτών από άλλους Δήμους, αλλά και το έργο που, ήδη, έχει ξεκινήσει και αφορά στις εργασίες διευθέτησης και καθαρισμού των ρεμάτων από φέτος και για τα επόμενα δύο (2) χρόνια, τότε σίγουρα μπορούμε να μιλήσουμε ότι ο Δήμος Θερμαϊκού πολύ σύντομα θα μετατραπεί σε ένα μεγάλο εργοτάξιο.

«Το ΚΑΠΠΑ 2000 μπορεί να εξελιχθεί σε δημιουργικό κύτταρο για όλη την περιοχή», τόνισε ο Δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής, στο σύντομο χαιρετισμό του. «Πολλοί από εμάς δεν έχουμε αντιληφθεί το τεράστιο οικοδόμημα αθλητισμού και πολιτισμού που διαθέτει ο Δήμος μας. Και, σαφώς, ακόμη περισσότεροι δεν είχαμε συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο, στον οποίο είχε περιέλθει από την πολυετή εγκατάλειψη. Όμως, με τις συντονισμένες προσπάθειες Περιφέρειας – Δήμου καταφέραμε το ακατόρθωτο και ξεκινούμε τη λειτουργία των εγκαταστάσεων με την απαραίτητη νομιμότητα». Παράλληλα, ο Δήμαρχος έκανε λόγο για τη σπουδαιότητα των έργων που ανήγγειλε ο κ. Τζιτζικώστας, αφού αυτά κρίνονται απολύτως απαραίτητα για την αναβάθμιση της περιοχής.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η Αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου, της οποίας η σφραγίδα είναι ανεξίτηλη για τη σοβαρή προσπάθεια αποπεράτωσης και λειτουργίας όλων των εγκαταστάσεων, ο Βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, και ο πρώην Δήμαρχος Θερμαϊκού, Αντώνης Ματζάρης, φανερά συγκινημένος, αφού το έργο αυτό ξεκίνησε επί των ημερών του.

Τέλος, την εκδήλωση έκλεισε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Παναγιώτης Τροκάνας, που αναφέρθηκε «στο όραμα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων μας, μέσω της πλήρους λειτουργίας του ΚΑΠΠΑ 2000, που παίρνει σάρκα και οστά με γοργούς ρυθμούς χάρη στην αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, αλλά και των εργαζομένων».

Στόχος της διοίκησης Τσαμασλή είναι η πλήρης αξιοποίηση ενός τέτοιου πρότυπου κέντρου αθλητισμού για ΑμεΑ, και όχι μόνο, σε ολόκληρη την Ευρώπη, χωρίς περιόδους πλήρους εγκατάλειψης και εγκληματικής αδιαφορίας από τις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές.