Πρώτα ασφαλίστηκε το κτήριο, αποθαρρύνοντας τους νεαρούς από το να εισέρχονται και συχνά να το βανδαλίζουν, προστατεύοντάς τους ταυτόχρονα από ενδεχόμενο ατύχημα, καθώς δεκάδες παιδιών ανέβαιναν καθημερινά στην ταράτσα του πολιτιστικού κέντρου.

Ακολούθως καθαρίστηκε ο χώρος από καλάμια και αγριόχορτα με σκοπό να στρωθεί με χαλίκι ώστε να αξιοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Αυτό που ζητήσαμε πολλές φορές μέσα από τις σελίδες του εντύπου που κρατάτε στα χέρια σας.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα μας μετέφερε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Χρήστος Βογιατζής, θα στρωθεί με πλάκες το πεζοδρόμιο επί της οδού Ιωνίας και θα χαραχτεί ο πεζόδρομος στην πλάτη του κτηρίου, παράλληλα με το ρέμα.

Απλές, αλλά σημαντικές παρεμβάσεις, που συμβάλουν τόσο στη λειτουργικότητα του χώρου, όσο και στην αισθητική αναβάθμισή του.

Όπως πληροφορηθήκαμε μάλιστα, το κτήριο προορίζεται να αποτελέσει το νέο δημαρχείο του δήμου μας, στεγάζοντας το σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών του. Η μελέτη για τις εργασίες αποπεράτωσης είναι έτοιμη, πλην εκείνης που αφορά στο αμφιθέατρο, για το οποίο απαιτείται εξειδίκευση που καθυστερεί τη συνολική δημοπράτησή του.

Υπό το πρίσμα αυτό, η διοίκηση σκοπεύει στη δημοπράτηση της υπάρχουσας μελέτης, ώστε να ολοκληρωθούν οι υπόλοιποι χώροι και να μπορέσει το κτήριο να διατεθεί προς χρήση. Το κόστος των εργασιών εκτιμάται, σύμφωνα με τη μελέτη, στις 420.000 ευρώ και η δημοπράτησή της θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους.