.Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θερμαϊκού σας προσκαλεί Σάββατο 8 Απριλίου 2023 και ώρα 10:00-12:00 στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής στην ομιλία με θέμα: «Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός: Αναγνώριση και Αντιμετώπιση», που διοργανώνει σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού». 

 Περιγραφή θεματικής:  «Μαμά να τον χτυπήσω κι εγώ;», «Δεν αντέχω άλλο μπαμπά, δεν θέλω να ξαναπάω σχολείο», δύσκολες φράσεις ειδικά όταν σχετίζονται με συμπεριφορά άλλων παιδιών απέναντι στο παιδί μας. Πως θέτουμε όρια στα παιδιά μας; Εν συνεχεία, θα δοθεί έμφαση στο ρόλο του εκπαιδευτικού απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, εδραιώνοντας τις γνώσεις του γύρω από τη θεματική. Παράλληλα, παρέχονται καλές πρακτικές πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου. Εν κατακλείδι παρουσιάζονται οι απαραίτητες διαδικασίες που καλείται ένα σχολείο να ακολουθήσει για την αποτελεσματική διαχείριση περιστατικών ενδοσχολικής βίας κι εκφοβισμού. Τι μπορείς να απαντήσεις; Πως μπορείς να αντιδράσεις; Σε αυτές τις ερωτήσεις θα προσπαθήσει να απαντήσει ψυχολόγος  από «Το Χαμόγελο του Παιδιού». 

 Την ίδια ημέρα και από ώρα 10:00 έως 13:00 στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου Επανομής, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Θερμαϊκού, θα πραγματοποιηθεί, ενόψει των εορτών του Πάσχα, συγκέντρωση προϊόντων (μακράς διάρκειας), που θα διατεθούν για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου και κοινωνικού συσσιτίου του Δήμου Θερμαϊκού.    

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΚΕΘ 

 

 

 

ΣΑΡΒΑΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ