Το μεγαλύτερο μέρος του νέου κύκλου της δημοφιλούς σειράς του Netflix, La Casa de papel, θα γυριστεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Η σχετική πρόταση είχε υποβληθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού πριν από μερικούς μήνες, έπειτα από απόφαση του σεναριογράφου και παραγωγού του Casa de papel, Alex Pina. Η εισήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού ήταν θετική. Το Υπουργείο ανέθεσε τη συνεργασία στο Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ταξίδεψε εκτάκτως στο Hollywood για να υπογράψει το συμβόλαιο που παραχωρεί στην παραγωγή της σειράς το δικαίωμα να πραγματοποιήσει γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη.

«Με μεγάλη μας χαρά αποφασίσαμε να στηρίξουμε μια τόσο πετυχημένη σειρά. Γνώρισα τους ανθρώπους που συνέλαβαν την ιδέα και ομολογώ ότι με κέρδισαν από την πρώτη στιγμή. Επίσης γνωρίστηκα με την πρωταγωνίστρια, Ursula Corbero, με την οποία είχα την ευκαιρία να συζητήσω για την πανδημία του κορωνοϊού και για τα μελλοντικά της σχέδια. Μάλιστα την βρήκα και στο instagram ως ursulolita και την ακολούθησα. Τέτοια κορίτσια μόνο καλό μπορούν να κάνουν στον τόπο μας» δηλωσε ο κ. Τζιτζικώστας μόλις επέστρεψε στην Ελλάδα.

Η ανάρτηση της Tokyo στο Instagram

Η Tokyo, κατά κόσμον Ursula Corbero, μοιράστηκε το ευχάριστο νέο με τους φίλους της στο Instagram. «Αγαπάμε την Ελλάδα. Επόμενος σταθμός η Θεσσαλονίκη» έγραψε στα ισπανικά. Δείτε την ανάρτησή της:

Η Τράπεζα της Ελλάδος στο στόχαστρο της συμμορίας

Το περιεχόμενο του σεναρίου του νέου κύκλου το γνωρίζουν μόνο οι παραγωγοί και οι άνθρωποι του Netflix. Κάποιες λεπτομέρειες, ωστόσο, έχουν διαρρεύσει. Μια από αυτές θέλει την συμμορία του Casa de papel να «χτυπά» το μέγαρο της Τράπεζα της Ελλάδος στη συμβολή των οδών Ι. Δραγούμη και Τσιμισκή.

Κ. Ζέρβας: Να αξιοποιηθούν από την παραγωγή πρόσωπα της πόλης

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την συγκεκριμένη εξέλιξη εξέφρασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από την παραγωγή της σειράς πρόσωπα της πόλης. «Το Casa de papel είναι μια σειρά που έχουμε δει όλοι μας. Νομίζω πως αυτός ο κύκλος θα σπάει τα ταμεία καθώς η ομορφιά της Θεσσαλονίκης είναι ανυπέρβλητη. Θα μπορούσαν άνθρωποι της πόλης να προσφέρουν σημαντικά στην σειρά. Για παράδειγμα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος έχει σχετική εμπειρία, θα μπορούσε να έχει έναν ρόλο» δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη. Η παραγωγή είναι σε συνεννόηση με τις αρχές της πόλης για να επιλεγεί η καταλληλότερη περίοδος.