Το αποτέλεσμα και όχι η σύγκριση με το παρελθόν θα κρίνουν τη διοίκηση για τη σύμβαση που υπογράφει

Ρομαντισμός, οραματισμός αλλά πάντοτε ρεαλισμός.
Καιρός να εκπαιδευτούμε όλοι μας στο να είμαστε χρήσιμοι.
Ακόμη και η κριτική μας να ασκείται τη στιγμή που πρέπει.
Η νέα σύμβαση καθαριότητας που υπογράφει η διοίκηση του δήμου μας είναι αναμφισβήτητα πανάκριβη.
Το γεγονός ότι εμφανίστηκε ένας ενδιαφερόμενος, προσφέροντας έκπτωση 1,5% σε μια μελέτη 7.500.000 ευρώ δεν αντέχει σε καμία λογική προσέγγιση. Μόνο το κόστος μισθοδοσίας που προβλέπεται συγκρινόμενο με τους μισθούς της ελεύθερης αγοράς που θα πληρωθούν από τον ιδιώτη εργολάβο επιτρέπει και στον πλέον ανίδεο να καταλάβει ότι η υπεραξία που δημιουργείται
είναι τεράστια για τον μειοδότη εργολάβο.
Την αντίθεσή τους σε μακροχρόνια σύμβαση ανάθεσης με τέτοια έκταση εξέφρασαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου.
Με την στήριξη των 3 συμβούλων που έφυγαν από την παράταξη του κ. Μαυρομάτη, συν τον κ. Καπλάνη, η διοίκηση πήρε την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου.
Αυτά πλέον αποτελούν ιστορία.
Εκείνο που μένει να δούμε είναι η επιτυχής υλοποίησή της, ώστε να γίνουν πράξη οι προσδοκίες που γεννούν οι δηλώσεις του δημάρχου.
Ο οποίος δήμαρχος ύψωσε πολύ ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων κι εγώ προσωπικά θα ευχηθώ να μην διαψεύσει τους δημότες του, αφού για να κατορθώσει να εφαρμόσει την πολιτική των εκχωρήσεων σε εργολάβους της καθαριότητας, της διαχείρισης ογκωδών και του πρασίνου στέρευσε κάθε κωδικό του προϋπολογισμού.
Εδώ θα είμαστε για να κρίνουμε τα αποτελέσματα, τα οποία πλέον δεν θα είναι συγκριτικά με το παρελθόν αλλά με το κόστος που θα πληρώνουμε
Συντάκτης : Γιώργος Λαζαρίδης