Τιμήθηκε και φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου

Με Εθνική υπερηφάνεια και πολλή συγκίνηση τιμήθηκε και φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στις Κοινότητες του Δήμου Θερμαϊκού.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, η Δοξολογία και οι καταθέσεις στεφάνων έγιναν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας.

Στην Κοινότητα της Περαίας, παρουσία του Δημάρχου Θερμαϊκού, Γιώργου Τσαμασλή, πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τον Δήμαρχο, την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου και από εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛ.ΑΣ και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρώτος Πολίτης του Δήμου, με έντονη συναισθηματική φόρτιση και τρεμάμενη φωνή επεσήμανε την αναγκαιότητα της Εθνικής ομοψυχίας στις μέρες μας και προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να ψάλλουν όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο της χώρας μας.

Με αφορμή τον εορτασμό του «ΟΧΙ» της Ελληνικής Κυβέρνησης στους επίδοξους κατακτητές της χώρας μας το 1940, αλλά και του κρίσιμου ρόλου που διαδραματίζει σε περιφερειακό και διεθνές περιβάλλον και στις μέρες μας η Ελληνική διπλωματία, ο Δήμος μας τίμησε το σύνολο των Ελλήνων διπλωματών στο πρόσωπο ενός εκφραστή της, τον Nikos D. Kanellos, που μέσα από την πορεία του εκπροσώπησε επάξια τη χώρα μας στο εξωτερικό ασκώντας τα καθήκοντα του Πρέσβη, και όχι μόνο, σε χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν, το Βιετνάμ, η Σλοβακία, το Κόσσοβο, οι ΗΠΑ και άλλες.