«Αντί για την προαναγγελθείσα ειρηνική αποχώρηση»

«Ο κ. Μητσοτάκης κάθε μέρα φροντίζει να επιβεβαιώνει πως υποδαυλίζει τη βία και τα επεισόδια», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης για την εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο κ. Μητσοτάκης κάθε μέρα φροντίζει να επιβεβαιώνει πως υποδαυλίζει τη βία και τα επεισόδια. Αξημέρωτα, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις φοιτητών στο ΑΠΘ, ενώ ήδη από χθες είχε ανακοινωθεί δημόσια ότι οι φοιτητές θα εγκατέλειπαν το κτίριο σήμερα το πρωί.

 Ο  κ. Χρυσοχοΐδης προτίμησε αντί για την προαναγγελθείσα ειρηνική αποχώρηση, να στήσει ένα σόου χολιγουντιανής παραγωγής με κομμένα κινητά τηλέφωνα, ελικόπτερα και drones να πετάνε πάνω από το ΑΠΘ, απαγορεύοντας ακόμα και στους δημοσιογράφους να προσεγγίζουν τον χώρο ώστε να καταγράψουν τα γεγονότα.

 Ο κ. Μητσοτάκης, έχοντας αποτύχει στην πανδημία και την οικονομία, συνεχίζει να επενδύει στην καταστολή, τη βία και το διχασμό. Το μόνο που καταφέρνει είναι αντί για ασφάλεια να εμπεδώνει κλίμα ανασφάλειας και κοινωνικής έντασης, μήπως και ξεχαστούν οι αποτυχίες του. Να είναι σίγουρος πως οι πολίτες δεν τις ξεχνούν, βιώνουν κάθε μέρα τα αποτελέσματά τους στο αποτυχημένο λοκντάουν 5 μηνών, στην κατάρρευση της οικονομίας, τα λουκέτα και τις απολύσεις.

Καταδικάζει την εκκένωση της πρυτανείας του ΑΠΘ η Ν.Ε. Β΄ Θεσσαλονίκης

Εξάλλου, με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Β΄ Θεσσαλονίκης καταδικάζει «τα αποτρόπαια γεγονότα  της εισβολής των δυνάμεων καταστολής στην Πρυτανεία του Α.Π.Θ., ενώ είχε αποφασιστεί από την συνέλευση των φοιτητών η λήξη της κατάληψης και η επιλογή άλλη μορφή πάλης».

«Θεωρούμε ότι η σημερινή εισβολή συνιστά ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα στη Δημοκρατία και περιορισμό της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών στον κατεξοχήν χώρο διακίνησης τους που είναι τα Πανεπιστήμια», αναφέρουν.

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Β΄ Θεσσαλονίκης εκφράζει την συμπαράστασή της στο αγωνιζόμενο φοιτητικό κίνημα και δηλώνει αλληλεγγύη στους συλληφθέντες φοιτητές.

«Ο Νόμος και η Τάξη με έμπνευση χουντικού τύπου δεν θα περάσει!!!», καταλήγει η ανακοίνωση.