Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει σήμερα θα βρεθεί το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα, για τις οποίες την περασμένη Παρασκευή είχε αποφασιστεί η αναστολή του ανοίγματος λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής τους εικόνας.    

Η απόφαση αυτή προκάλεσε τις αντιδράσεις των εμπόρων τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Πάτρα και σήμερα περιμένουν να δουν αν η Επιτροπή θα επιτρέψει την επαναλειτουργία τους από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου ή θα παρατείνει την απαγόρευση. 

Πάντως, σύμφωνα με το skai,gr, δεν αποκλείεται στο…τραπέζι των εμπειρογνωμόνων να τεθεί και η επέκταση των διαδημοτικών μετακινήσεων και τις καθημερινές, μετά τη δοκιμή του το Σαββατοκύριακο. Άλλωστε, και ο πρωθυπουργός στην προχθεσινή του συνέντευξη στο Star άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο σημειώνοντας ότι «είναι κάτι το οποίο θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί. Εφόσον δουλεύει καλά τα Σαββατοκύριακα μπορεί, πιστεύω, να γίνει και τις καθημερινές». 

Σε ό,τι αφορά στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις και δη το Πάσχα, ωστόσο οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.