Με τη συνδρομή 14 νέων δικύκλων ενισχύεται η ομάδα καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.  

Η ομάδα ΔΙΑΣ καθαριότητας Θεσσαλονίκης ξεκινά από αύριο περιπολίες στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εντοπίζει και να «κόβει» πρόστιμα σε όσους παρανόμως πετούν μπάζα και ογκώδη είτε στα πεζοδρόμια, είτε δίπλα σε κάδους απορριμμάτων μολύνοντας τον δημόσιο χώρο και εμποδίζοντας την απρόσκοπτη κυκλοφορία των πολιτών.

Η νέα αυτή ομάδα σε συνεργασία με την δημοτική αστυνομία και τους ίδιους τους πολίτες, που θα εντοπίζουν σημεία στα οποία παρατηρούνται σκουπίδια, θα πρέπει ενημερώνουν άμεσα την υπηρεσία Καθαριότητας, η οποία και θα πράττει αναλόγως την περίπτωση.

Η παρουσίαση της νέας αυτής ομάδας ΔΙΑΣ καθαριότητας έγινε παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του αντιδημάρχου Καθαριότητας Νικόλαου Ζεϊμπέκη.

«Σήμερα ξεκινάει κάτι που η πόλη έχει ανάγκη, το οποίο εμείς ως διοίκηση είχαμε δεσμευτεί.  Έτσι έχετε μπροστά σας την ομάδα ΔΙΑΣ της καθαριότητας Θεσσαλονίκης. Αν θεωρούμε ότι η καθαριότητα είναι το βασικό πρόβλημα, αυτή η ομάδα θα είναι εκεί για να το επιβλέπει σε κάθε γωνιά της πόλης, κάθε μέρα ούτως ώστε να είναι παρούσα για να δει τι πρόβλημα υπάρχει με κάδους, τι πρόβλημα υπάρχει με ογκώδη, τι πρόβλημα υπάρχει με καλάθια, τι πρόβλημα υπάρχει γενικότερα ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Στήθηκε μια ομάδα που αυτό ακριβώς θα επιβλέπει την τήρηση των κανόνων καθαριότητας αλλά, αυτή είναι η δική μας η πλευρά θα πρέπει όμως να απευθυνθώ στους δημότες, η καθαριότητα είναι ένας χορός που θα πρέπει να τον χορεύουν δυο. Οι πολίτες θα πρέπει να φροντίζουν να τηρούν και αυτοί τα μέτρα που πρέπει να τηρούν, οι επαγγελματίες το ίδιο, θα πρέπει όλοι να φροντίζουμε μαζί το ίδιο, σε μια κοινή προσπάθεια ούτως ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η προσπάθεια δεν σταματάει ποτέ» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

 

«Θα είναι πιο συγκεκριμένη η δουλειά της ομάδας Ευταξίας γιατί θα μπορούν ενδεχομένως και να δρουν και να συνετίσουν αλλά και μετά από ένα μήνα να επιβάλουν πρόστιμα σε συνεργασία με τη δημοτική αστυνομία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζεϊμπέκης, προσθέτοντας ότι «δεν είναι υποχρέωση καμίας υπηρεσίας του δήμου να μαζέψει τα ογκώδη και μπάζα που πετούν οι πολίτες, δεν μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς».

 

Η ομάδα ΔΙΑΣ Καθαριότητας θα κινείται καθημερινά και θα χωρίζεται σε δύο βάρδιες: πρωινή – απογευματινή, ενώ τα πρόστιμα θα κυμαίνονται από 150 – 300 ευρώ, ανάλογα από την παράβαση του πολίτη.