Η μοναδική σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον άνθρωπο και στον καλύτερο & παντοτινό του φίλο οδήγησε ώστε να δημιουργηθεί η Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου! Η 26η Αυγούστου ορίστηκε ως η ημερομηνία που θα θυμίζει σε όλους και κυρίως σε όσους έχουν συνείδηση πως μπορεί ο άνθρωπος πριν από αιώνες να εξημέρωσε τον σκύλο …αλλά ο σκύλος κάθε μέρα συνεχίζει να εξημερώνει ολόκληρη την Ανθρωπότητα!

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου ουσιαστικά Τιμά τον τετράποδο μαχητή και λυτρωτή μας δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν γνωρίζουν, να ενημερωθούν και να πληροφορηθούν πως & γιατί φτάσαμε να στον 21ο αιώνα να “γιορτάζουμε” αυτά τα ξεχωριστά ζώα.

Στο πέρας του χρόνου, στην Ιστορία, στην Μυθολογία, στο μακρινό και πρόσφατο παρελθόν, αν ανατρέξουμε θα δούμε πως ο σκύλος κυριολεκτικά δίνει μαθήματα ζωής και σώζει με τον ένα ή άλλο τρόπο τους ανθρώπους και πως τελικά καταφέρνει να γίνεται ο άδολος πιστός ακόλουθος του πιο άγριου ζώου που είναι ο άνθρωπος.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως πλην των υπολοίπων και των αυτονόητων καθημερινά ολοένα και περισσότερο, πλήθος κόσμου δρα, λειτουργεί, διαδηλώνει, συσπειρώνεται και ενεργοποιείται για την προστασία των σκύλων – δεσποζόμενων & αδέσποτων!

Ο φιλοζωικός κόσμος απέδειξε πρόσφατα στην Ελλάδα πως ένας σκύλος μπορεί να γίνει η αφορμή και η αιτία ακόμη και νόμοι να αλλάξουν …που ευτυχώς πλέον αλλάζουν προς όφελος των ζώων.

Ο Σκύλος είναι αυτός που θα σε βγάλει από την κατάθλιψη & την ρουτίνα της καθημερινότητας, είναι αυτός που θα σε συντροφεύει για όσο ζει, αυτός που θα μάθει την υπευθυνότητα στα παιδιά σου, θα σε βγάλει από τη μιζέρια σου, θα σου διδάξει την πραγματική αγάπη, θα σε αναγκάσει επιτέλους να σηκωθείς και να περπατήσεις, θα είναι αυτός που θα σου κουνάει την ουρά και θα σε φιλάει όταν θα είσαι μονάχος πια, αυτός ο μοναδικός που δεν θα φύγει ποτέ από το πλάι σου!

Ο Σκύλος φτιάχτηκε για να μάθει ο Άνθρωπος τι σημαίνει η λέξη ΑΓΑΠΗ!