Θεωρώντας ότι το θέμα δεν προσφέρεται για πολιτική αντιπαράθεση, αλλά τουναντίον ότι θα πρέπει να βρει όλους ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ απέναντι στο ενδεχόμενο χωροθέτησης ΜΕΒΑ, σε προηγούμενη ανάρτηση μου δεν θέλησα να θίξω ΛΑΘΗ, ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ, ενδεχομένως ΔΟΛΟ, και …. και … και …..

Παρόλο που αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός, ότι όλη η διαδικασία παρουσιάζει παραλείψεις που σας βαρύνουν!!!
 
Λοιπόν κύριοι, ΜΗΝ ΞΥΝΕΣΤΕ στην ΓΚΛΙΤΣΑ του ΤΣΟΜΠΑΝΗ!!!!
 
ΛΑΘΗ, έγιναν….
ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ επίσης….
ΔΟΛΟΣ ; θα φανεί …..
 
Αλήθεια τι ακριβώς εμποδίζει την Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης να εισάγει το θέμα προς συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση, αφού εμείς ως Δήμος δεν αποστείλαμε απόψεις;
 
Γνωρίζετε προφανώς ότι η μη απάντησή μας, δεν υποχρεώνει καμιά υπηρεσία να την αναζητήσει, αλλά απεναντίας θεωρείται ως «θετική».
 
Και μη μου αντιτάξετε το έγγραφο σας περί αιτούμενης παράτασης που ζητήσατε, αυτό μάλλον αποτελεί δική σας πατέντα…. Αν σας την έδωσαν, παρακαλώ να μας την γνωστοποιήσετε.
 
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Κοινότητα Μεσημερίου ενημερώθηκε επισήμως, στις 16-03-21, μόλις μετά από το τηλεφωνικό μου αίτημα –της ίδιας ημέρας- για κοινοποίηση εγγράφων του θέματος.
 
Προς επίρρωση των λεγομένων μου, αποτελεί και το γεγονός ότι ούτε και εμείς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν είχαμε κάποιου είδους ενημέρωση. Προφανώς και η ανάρτηση της ΜΠΕ στο διαδίκτυο, δεν αποτελεί το άλλοθι σας!! Γι αυτό σπεύσατε εξάλλου στις 16-03-21 να ενημερώσετε την επιτροπή διαβούλευσης. Αλήθεια τι ρόλο νομίζετε ότι επιτελούμε εμείς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, μήπως της «γλάστρας»;
 
Τόσο δύσκολο ήταν για ένα θέμα υψίστης σημασίας να ενημερωθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο;
 
Τελικά μήπως «Θεία επιφοίτηση» επήλθε στον Φο.Σ.Δ.Α. και επέλεξε το συγκεκριμένο ακίνητο; Βεβαίως και όχι. Κάποιος, κάποιοι του το επέδειξαν. Και μη μου αντιτάξετε το επιχείρημα ότι ο Φο.Σ.Δ.Α. θέλει πρόσβαση στην Ε.Ο. Θεσ/νικης – Μουδανιών.
 
Πραγματικά αυτό μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των κατοίκων του Δήμου Θερμαϊκού, και όχι για να παρέχουμε διευκολύνσεις σε οποιοδήποτε φορέα.
 
Εξάλλου η χωροθέτηση μιας τέτοιας μονάδας, πρέπει πρωτίστως να εξυπηρετεί το Δήμο Θερμαϊκού, άρα με ποια λογική η χωροθέτηση γίνεται στο άκρο του Δήμου, με άμεσο αποτέλεσμα την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση του μεταφορικού κόστους;
 
Προφανώς και μας ενδιαφέρουν οι περιβαλλοντικές δράσεις ανακύκλωσης, ενεργειακής αξιοποίησης και κυκλικής οικονομίας, που θα προάγουν τον Δήμο μας, αλλά μόνο όταν αυτές θα αποτελούν προϊόν ζυμώσεων του Δήμου, που θα βρίσκουν σύμφωνους τους Φορείς μας, τους κατοίκους μας, και προπάντων, όταν θα εξυπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα του ΔΗΜΟΥ μας.
 
Γι΄ αυτό λοιπόν παρατήστε το πληκτρολόγιό σας και το ρόλο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και ασχοληθείτε μ’ αυτό που πραγματικά ορίζει η θέση σας. Αξιοποιείστε τα δεδομένα, το επιστημονικό προσωπικό του Δήμου, ώστε όλοι μαζί, -θέτοντας και τον εαυτό μου στη διάθεσή σας-, να αντιταχθούμε στο ενδεχόμενο χωροθέτησης της ΜΕΒΑ.
 
Εξάλλου το έχω ξαναπεί,
Για τον ΤΟΠΟ μας, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ και μόνο ΕΜΕΙΣ!!!!!