Ανακοίνωση εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», που έκανε λόγο για «κορωνοκάμπινγκ στην παραλία Επανομής».

 

Σύμφωνα με την ΓΓΠΠ, το εν λόγω δημοσίευμα «αναπαράγεται άκριτα», ενώ τονίζεται πώς ο  ιδιοκτήτης του οχήματος που εικονίζεται να φέρει τα διακριτικά της Πολιτικής Προστασίας, δεν σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο εργασιακά μαζί της.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο άνδρας είναι μέλος της οργάνωσης εθελοντών «Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού», ενώ το όχημα είναι ιδιωτικής χρήσης και «δεν ανήκει ούτε στο δυναμικό της εν λόγω οργάνωσης εθελοντών».

Μάλιστα, μετά από εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, το συγκεκριμένο δημοσίευμα και όλα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία «θα αποσταλούν άμεσα στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προς διερεύνηση ενδεχόμενης τέλεσης του αδικήματος της αντιποίησης άσκησης δημόσιας υπηρεσίας».

Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα της «Espresso» ανέφερε πως το απόγευμα του Σαββάτου 3 Απριλίου περισσότερα από 10 άτομα της Πολιτικής Προστασίας «έστησαν γλέντι -χωρίς το παραμικρό μέτρο προστασίας- κάτω από τον λαμπερό ήλιο στην παραλία της Επανομής, στη Θεσσαλονίκη».