Μετά από τα διαδοχικά Βατερλό στην ΕΕ, όσοι αναμένουν την παρέμβαση κάποιου “προστάτη” που θα δώσει “λύση” στα ελληνοτουρκικά, έχουν ποντάρει τα πάντα στις ΗΠΑ και τη διοίκηση Μπάϊντεν. Κάποιοι έχουν αναλάβει μάλιστα εργολαβικά να “τραμπουκίζουν” όσους εκφράζουν έστω κάποιο σκεπτικισμό γι΄ αυτό το ενδεχόμενο.

Ο κ.Γιώργος Ρωμανός ,συγγραφέας,αναλυτής,ιστορικός και αναλυτής έκανε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Ασπροπύργου. Σ΄ αυτή τη διάλεξη με στοιχεία και χάρτες δείχνει ότι δεν πρέπει να έχουμε πολλές ελπίδες για “αμερικανική θετική παρέμβαση”.

Ο κ.Ρωμανός παρουσίασε δύο χάρτες: ο ένας είναι ο “χάρτης Μπάϊντεν” που έχει παρουσιαστεί από το 2017. Ο δεύτερος είναι ο χάρτης της περιοχής της ανατολικής Μεσογείου , όπως διαμορφώθηκε από τις συμφωνίες που υπέγραψε η Ελλάδα με Ιταλία και Αίγυπτο. Οι ομοιότητες όπως επισημαίνει ο κ.Ρωμανός είναι εξοργιστικές. Το χειρότερο όμως είναι ότι τα όσα αποτυπώνονται στους δύο χάρτες δεν είναι καθόλου ευοίωνα για τα ελληνικά συμφέροντα.

Ολόκληρη η διάλεξη του κ.Γιώργου Ρωμανού