Για τη διαχείριση της πανδημίας του νέου κορονοϊού COVID 19 υπάρχει διακριτός ρόλος των φορέων και βάσει αυτού οι δημόσιες υπηρεσίες λαμβάνουν τα στοιχεία που τους αφορούν.

 
Τα δείγματα που εξετάζει κάθε εργαστήριο, δημόσιο ή ιδιωτικό, στο πλαίσιο της εργαστηριακής διερεύνησης COVID-19, γνωστοποιούνται υποχρεωτικά στον ΕΟΔΥ, τηρουμένων των προσωπικών δεδομένων και του ιατρικού απορρήτου.
 
Η Διαχείριση της πανδημίας στις Σχολικές Μονάδες γίνεται βάσει Πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ δημοσιευμένο στον ακόλουθο σύνδεσμο https://eody.gov.gr/…/2020/11/COVID19-20201111-sxoleia.pdf .
 
Για την εκπαιδευτική κοινότητα (δάσκαλοι, καθηγητές και μαθητές 16 ετών και άνω) υπάρχει η Φόρμα δωρεάν ελέγχου COVID-19 https://edu.testing.gov.gr/#/
 
Για το σύνολο των συμπολιτών μας, η δυνατότητα διενέργειας τεστ ταχείας ανίχνευσης του νέου κορονοϊού COVID-19 δόθηκε όποτε αυτό κρίθηκε εφικτό:
 
– σε συνεργασία ΕΟΔΥ – Δήμου Θερμαϊκού στις 13, 14 και 15 Ιανουαρίου 2021 καθώς και στις 16 & 17 Φεβρουαρίου 2021
– σε συνεργασία ΕΕΘ-Ερυθρού Σταυρού στις 03 Φεβρουαρίου 2021
-σε συνεργασία ΕΟΔΥ-του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας στις 12 Φεβρουαρίου 2021
 
Ενώ για πληροφορίες σχετικά με το νέο κορονοϊό COVID-19 υπάρχει η γραμμή 24ωρης λειτουργίας του ΕΟΔΥ #1135 ανοιχτή στο ευρύ κοινό όπως και η ενημέρωση για την επιδημιολογική κατάσταση που προβάλεται τηλεοπτικά.
 
Επικοινωνήστε με το γιατρό σας σε κάθε αδιαθεσία σας. Προβείτε σε τεστ διάγνωσης κορονοϊού σε περίπτωση που έχετε πυρετό ή δέκατα. Ακολουθείστε τις οδηγίες διαχείρισης, αν είστε θετικό κρούσμα (τεστ, ιχνηλάτηση, καραντίνα). Επικοινωνήστε με το Κέντρο υγείας. Δώστε τη δυνατότητα στο δημόσιο σύστημα υγείας να καταγράψει το πρόβλημα. Είναι οι πλέον αρμόδιοι. Στις ημέρες της πανδημίας ο προγραμματισμός των δράσεων είναι θέμα κεντρικού σχεδιασμού . Βοηθήστε τους αρμόδιους να γνωρίζουν τι συμβαίνει. Έτσι θα προλάβουμε τυχόν εξάπλωση.
 
Τηρείτε τα μέτρα προστασίας: Μάσκα (μονή ή διπλή), αποστάσεις, καθαρά χέρια και καθαρές επιφάνειες