Πάνω από το ψυχολογικό όριο των 2.000 δολαρίων «σκαρφάλωσε» -για πρώτη φορά στην ιστορία του- το Ethereum, το οποίο αποτελεί το «Νο.2» κρυπτονόμισμα παγκοσμίως.

Πιο συγκεκριμένα, το δεύτερο πιο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα ενιχύθηκε την Παρασκευή κατά 2,3% και διαμορφώθηκε στα 2.014 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Μάλιστα, από τις αρχές του 2021, το ξέφρενο ράλι του Ethereum κυμαίνεται σε σχεδόν 170%, παίρνοντας την «σκυτάλι» από το Bitcoin (59.480 δολάρια), το οποίο εντός του έτους έχει εμφανίσει οριακές μεταβολές.

«Πηγαίνει πραγματικά υψηλά κι αυτό προσελκύει ακόμη περισσότερους επενδυτές» σχολιάζει στο Bloomberg ο Τζούλιους ντε Κεμπενέρ, αναλυτής της StockCharts.com. «Το Ether κερδίζει δυναμική έναντι του Bitcoin».

Δεν είναι τυχαίο ότι η φετινή πορεία του Ethereum προσομοιάζει την περσινή του Bitcoin, το οποίο κατάφερε μέσα στο 12μηνο να διπλασιάσει την αξία του, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ, παρά τις «φωνές» περί φούσκας.

Πάντως, η διαφορά των δύο κρυπτονομισμάτων εξακολουθεί να είναι μεγάλη, με την κεφαλαιοποίηση του Bitcoin να υπερβαίνει το 1,1 τρισ. δολάρια έναντι 230 δισ. δολαρίων του Ether.