Πράσινο φως άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας για την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου στο Μετρό Θεσσαλονίκης. Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές κατά της κατασκευής του σταθμού με τη μέθοδο της απόσπασης, γεγονός που επιτρέπει τη συνέχιση των εργασιών που είχαν παγώσει.

Σύμφωνα με το Ypodomes.com, με 13 ψήφους υπέρ έναντι 12 κατά, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο άνοιξε τον δρόμο για την εφαρμογή του νέου σχεδιασμού της Αττικό Μετρό.

Μετά από έξι μήνες αναμονής, η επιβλέπουσα το έργο αρχή και ο ανάδοχος πρέπει πλέον να ξεκινήσουν αγώνα δρόμου για να κερδηθεί το χαμένο έδαφος και να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα όπως έχει ανακοινωθεί από πλευράς υπουργείου Υποδομών και κάνει λόγο για παράδοση του συνόλου του έργου, συμπεριλαμβανομένου και του σταθμού Βενιζέλου, το 2023.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξή της στην TV100, η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, είχε δηλώσει σχετικά με το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του σταθμού ότι “εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά, μπορούν οι καθυστερήσεις αυτές σε μεγάλο, όχι σε απόλυτο βαθμό, να απορροφηθούν“.