Εντολή για την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος εταιρείας που προκάλεσε ζημιές σε λιθόστρωτο οδόστρωμα στην περιοχή της Πορτάρας στην Άνω Πόλη, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης έργων για την τοποθέτηση οπτικών ινών, έδωσε σήμερα (26/8) ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Τη μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής, διατυπώνοντας τη θέση ότι η Διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα στέλνει μήνυμα μηδενικής ανοχής απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.

Ειδικότερα, χτες και σήμερα διαπιστώθηκε ότι συνεργεία εταιρείας που εκτελεί έργα τοποθέτησης οπτικών ινών «προβαίνουν σε επιμήκεις τομές στο λιθόστρωτο οδόστρωμα και στο πέριξ ρείθρο, που είναι κατασκευασμένα καλλιτεχνικά από παραδοσιακούς κυβόλιθους και ειδικά υλικά (που έχουν επιλεγεί, ώστε να συνδέονται αισθητικά με το μνημείο των τειχών της πόλης). Κατά την αποκατάσταση των τομών δεν χρησιμοποιούν -ως οφείλουν- τα ίδια υλικά που αφαιρούν (παραδοσιακούς κυβόλιθους) αλλά «μπαλώνουν» το οδόστρωμα με απλό τσιμέντο και το παρακείμενο ρείθρο με εντελώς πρόχειρες εργασίες, που βλάπτουν και αλλοιώνουν την αισθητική εικόνα του περιβάλλοντος του μνημείου».