Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Τουρισμού ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κατερίνα Νοτοπούλου, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να ανασταλεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην πόλη, λόγω της αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Άφησαν τους έμπορους και τους επιχειρηματίες να ετοιμαστούν για το άνοιγμα της αγοράς και στην συνέχεια τους «άδειασαν», αδιαφορώντας για το κόστος της προετοιμασίας», αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Νοτοπούλου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ανικανότητα της κυβέρνησης», η οποία αποδεικνύεται «πλέον ολέθρια για ολόκληρη την Θεσσαλονίκη».

Τέλος, ζητά την αποζημίωση των εμπόρων της Θεσσαλονίκης τα καταστήματα των οποίων θα μείνουν για ακόμη μα εβδομάδα κλειστά.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Νοτοπούλου:

«Το “μάρμαρο” της κυβερνητικής αποτυχίας στη διαχείριση του κορονοϊού το πληρώνει για άλλη μια φορά ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης.

Την Τετάρτη η Κυβέρνηση ανακοίνωσε το οριζόντιο άνοιγμα της αγοράς και δύο ημέρες μετά -σχεδόν μεσάνυχτα- ανακοίνωσε την παράταση του lockdown σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.

Άφησαν τους έμπορους και τους επιχειρηματίες να ετοιμαστούν για το άνοιγμα της αγοράς και στην συνέχεια τους «άδειασαν», αδιαφορώντας για το κόστος της προετοιμασίας.

 

Άσχετα αν το «άδειασμα» κοστίζει…

Και ενώ τιμωρούν την επιχειρηματικότητα υποβάλλοντάς την σε καψόνια δίχως ίχνος συστολής, την ίδια στιγμή δεν κάνουν τίποτα απολύτως για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Δεν εξαγγέλλουν κανένα μέτρο ενίσχυσης του ΕΣΥ, επιπλέον στελέχωσής του, ενίσχυσης των Νοσοκομείων, της Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Και την ίδια ώρα, κλείνουν τα μάτια στο συνωστισμό στα αστικά λεωφορεία!

Η ανικανότητα της Κυβέρνησης αποδεικνύεται πλέον ολέθρια για ολόκληρη την Θεσσαλονίκη. Αυτή είναι όμως η αντίληψη της Κυβέρνησης για την πόλη μας.

Υποτίμηση, υποβάθμιση, παράταση της κρίσης.

Το ίδιο συνυπεύθυνοι και ανίκανοι όμως είναι και οι γαλάζιοι τοπικοί παράγοντες, οι οποίοι εξαφανισμένοι δεν παίρνουν καμία πρωτοβουλία διεκδίκησης ή έστω σοβαρής αντιμετώπισης της Θεσσαλονίκης.

Έτσι όμως όπως γυρίζει την πλάτη η Κυβέρνηση στην πόλη, έτσι και η Θεσσαλονίκη να τους γυρίσει την πλάτη.

Όσο για το νέο κυβερνητικό φιάσκο, το λιγότερο που απαιτούμε αυτήν την ώρα είναι να αποζημιωθεί ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης και για την νέα παράταση.

Δεν υπάρχουν άλλοθι ή δικαιολογίες!