Η πρότασή μας προς τον Δήμο μετά και την εκφρασμένη ανησυχία πολλών συνδημοτών μας…

 
Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θερμαϊκού
Κοινοποίηση : Δήμαρχο Δήμου Θερμαϊκού
 
Τις τελευταίες μέρες έντονη ανησυχία έχει προκληθεί στους κατοίκους της Ν.Μηχανιώνας με αφορμή τις πληροφορίες για καταγραφή σημαντικού αριθμού συνδημοτών μας που βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19.
 
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Ιχθυόσκαλας, όπου εμφανίστηκε έντονα το φαινόμενο, και πραγματοποίησε ελέγχους. Ωστόσο, για διάφορους λόγους, πολλοί ήταν και οι εργαζόμενοι που έκαναν τα τεστ σε ιδιωτικά εργαστήρια. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στην Ιχθυόσκαλα είναι κάτοικοι Νέας Μηχανιώνας.
 
Επίσης, καθώς τις μέρες που διανύουμε γίνεται η εύλογη καταγραφή των πρόσφατων επαφών και η αντίστοιχη παρακολούθηση αυτών, υπάρχει έντονος προβληματισμός από πολλούς συνδημότες μας σχετικά με την λειτουργία των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 

Προκειμένου να προλάβουμε την διασπορά ανυπόστατων ειδήσεων, να διασφαλίσουμε την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των συνδημοτών μας, να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία της κοινότητας και κυρίως να προστατεύσουμε την υγεία όλων μας, σας καλούμε:

 
1. Σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες να καταγράψετε τον ακριβή αριθμό των συνδημοτών μας που βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19.
 
2. Να ενημερώσετε επίσημα τους συνδημότες μας.
 
3. Να επανεξετάσετε, μέσα από την επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, την επαναλειτουργία των σχολικών δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τουλάχιστον για την Δ.Ε. Νέας Μηχανιώνας.
 
Με εκτίμηση
Καραμανλής Κώστας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θερμαϊκού
«Συμμετέχω Θερμαϊκός»