Συνεχίζονται τα δρομολόγια για τις ακτές της Περαίας και των Νέων Επιβατών

Συνεχίζονται και το Σεπτέμβριο τα δρομολόγια στο Θερμαϊκό με το καραβάκι «Άγιος Γεώργιος». Οι αναχωρήσεις με το καραβάκι είναι καθημερινές, από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τον Λευκό Πύργο: από το λιμάνι οι ώρες αναχώρησης είναι 09.30, 12.15, 14.45 και 17.15 κι από τον Λευκό Πύργο 09.45, 12.00, 14.30 και 17.00.

Η έκδοση των εισιτηρίων πραγματοποιείται επάνω στο καράβι, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Το κόστος της μονής διαδρομής ανέρχεται στα 5 ευρώ για το κανονικό εισιτήριο και στα 3 ευρώ για το μειωμένο (παιδιά έξι-11 ετών, ΑμεΑ, πολύτεκνοι, φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων, γκρουπ), ενώ για τους επαναλαμβανόμενους επιβάτες διατίθεται και κάρτα 10 διαδρομών. Παιδιά κάτω των πέντε ετών ταξιδεύουν δωρεάν, ενώ επιτρέπεται η επιβίβαση ζώων με λουρί και η μεταφορά ποδηλάτων.

Για την επιβίβαση στο καραβάκι μεταξύ Θεσσαλονίκης, Νέων Επιβατών και Περαίας, και αντίστροφα, δεν απαιτείται αρνητικό τεστ PCR ή rapid test ή πιστοποιητικό εμβολίου ή βεβαίωση νόσησης, παρά μόνο η συμπλήρωση ερωτηματολογίου Δήλωσης Υγείας πριν από την επιβίβαση.

Αναλυτικά, αε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

 

Καλωσορίζουμε τον πρώτο μήνα της φθινοπωρινής περιόδου στη θάλασσα και με τις υψηλές θερμοκρασίες να συνεχίζονται ο «Άγιος Γεώργιος» παραμένει πιστός στα καθημερινά του δρομολόγια, αρμενίζοντας στα ήρεμα νερά του Θερμαϊκού με προορισμό τις θελκτικές και βραβευμένες με τη «Γαλάζια Σημαία» ακτές της Περαίας και των Νέων Επιβατών του Δήμου Θερμαϊκού.

Η θαλασσινή αύρα πάνω στον «Άγιο Γεώργιο» σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε καθημερινά μια ευχάριστη διαδρομή, παρέα με τους γλάρους και τα αγαπημένα σε όλους δελφίνια, τα οποία συνοδεύουν το παραδοσιακό σκάφος προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα!  

«Συνεχίζουμε τα δρομολόγιά μας κανονικά και τον Σεπτέμβριο, έχοντας σύμμαχο τον καλό καιρό. Ευχαριστούμε για την προτίμηση που δείχνετε στο Καραβάκι μας και εμείς σας ταξιδεύουμε πάντα με γνώμονα την ασφάλεια και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα» δηλώνει ο υπεύθυνος επικοινωνίας της KARAVAKI THESSALONIKI CRUISES Νίκος Τσαμασλής.

Τα δρομολόγια

Οι αναχωρήσεις με το KARAVAKI Άγιος Γεώργιος είναι καθημερινές, από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τον Λευκό Πύργο και προορισμό τις παραλίες των Νέων Επιβατών και της Περαίας και αντίστροφα.

Από Θεσσαλονίκη, οι ώρες αναχώρησης είναι:

Λιμάνι – 09.30, 12.15, 14.45, 17.15

Λευκός Πύργος – 09.45, 12.00, 14.30, 17.00.

Από Νέους Επιβάτες, οι ώρες αναχώρησης είναι:

10.45, 13.15, 15.45, 18.15 και

Από Περαία 11.00, 13.30, 16.00, 18.30.

Τα εισιτήρια

Η έκδοση των εισιτηρίων πραγματοποιείται επάνω στο KARAVAKI Άγιος Γεώργιος, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού,  και μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά.

Το κόστος της μονής διαδρομής ανέρχεται στα 5 ευρώ για το κανονικό εισιτήριο ενώ για το μειωμένο εισιτήριο το κόστος ανέρχεται στα 3 ευρώ.

Για τους επαναλαμβανόμενους επιβάτες διατίθεται και κάρτα 10 διαδρομών με κόστος 25 ευρώ.

Διευκρινίζεται ότι το μειωμένο εισιτήριο ισχύει για παιδιά 6-11 ετών, ΑμεΑ, πολύτεκνους, φοιτητές Ελληνικών πανεπιστημίων, γκρουπ. Παιδιά κάτω των 5 ετών, ταξιδεύουν δωρεάν.

Σημειώνεται, ότι για την επιβίβασή σας στο καραβάκι μεταξύ Θεσσαλονίκης, Νέων Επιβατών και Περαίας, και αντίστροφα, δεν απαιτείται αρνητικό τεστ PCR ή rapid test ή πιστοποιητικό εμβολίου ή βεβαίωση νόσησης.  Συμπληρώνετε μόνο το Ερωτηματολόγιο Δήλωσης Υγείας πριν από την επιβίβασή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στην ιστοσελίδα της KARAVAKI THESSALONIKI CRUISES www.karavakithess.com.

Ο Άγιος Γεώργιος

Το παραδοσιακό KARAVAKI Άγιος Γεώργιος που μεταφέρει το κοινό καθημερινά προς/από τις πανέμορφες κοντινές ακτές της Θεσσαλονίκης, διαθέτει άνετο σαλόνι και κατάστρωμα, είναι ένα σκαρί μήκους 18 μ., έχει δυο μηχανές 2×180 BHP και ταξιδεύει με 8.5 κόμβους/ώρα.

Υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης για ΑμεΑ, με καρότσι ή ηλεκτρικό αμαξίδιο, καθώς ο Άγιος Γεώργιος διαθέτει ειδικό κάθισμα για ΑμεΑ.

Επίσης, επιτρέπονται τα ζώα μόνο με λουρί, καθώς και η μεταφορά ποδηλάτων.

Η διαδρομή για Περαία και Νέους Επιβάτες διαρκεί 50 λεπτά της ώρας.