Με τη μέθοδο του click away ανοίγουν σήμερα τα καταστήματα λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό σημαίνει ότι το λιανεμπόριο θα διενεργείται μόνο κατόπιν ραντεβού, με ένα άτομο ανά 25 τ.μ. σε κατάστημα επιφάνειας έως 500 τ.μ.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας το λιανεμπόριο θα ανοίξει με click in shop και click away, όπως δηλαδή σε όλη τη χώρα. Τα καταστήματα ωστόσο δεν θα λειτουργήσουν στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Πλέον οι καταναλωτές θα αποστέλλουν μήνυμα στο 13032.

Στο 13032 επιτρέπεται μόνο ένα ημερήσιο μήνυμα και μόνο το ονοματεπώνυμο. Εάν στείλετε δεύτερο μήνυμα θα γυρίζει αρνητική απάντηση.

Όπως είχε διευκρινιστεί την περασμένη εβδομάδα που επαναλειτούργησε η αγορά σχεδόν στο σύνολο της επικράτειας, για ψώνια επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές, πάντοτε με κλείσιμο ραντεβού τηλεφωνικά ή διαδικτυακά, φέροντας ταυτότητα ή διαβατήριο.

Η διαδικασία του click away:

Καταχώρηση της παραγγελίας/ραντεβού από την επιχείρηση και αποστολή στον πελάτη είτε ηλεκτρονικού αποδεικτικού εγγράφου της αγοράς (προπληρωμένη παραγγελία) είτε μηνύματος SMS που φέρει τα εξής στοιχεία: επωνυμία, διεύθυνση και Α.Φ.Μ. της επιχείρησης, χρονικό διάστημα παραλαβής.

Παραλαβή από ένα άτομο και μόνο.

Πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή.

Κατά την παραλαβή εκτός καταστήματος (click away): α) τήρηση ελάχιστης απόστασης δύο μέτρων μεταξύ πελατών, β) μέγιστος αριθμός ατόμων στην αναμονή: εννέα άτομα και γ) μέγιστος χρόνος παραμονής στο σημείο παραλαβής: δέκα λεπτά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Πάνο Σταμπουλίδη, στο τέλος της εβδομάδας η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων θα ξανασυζητήσει με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα σε ποια φάση θα συνεχιστεί η επαναλειτουργία της αγοράς στη Θεσσαλονίκη.