Μετά από παρέμβαση του Αποστόλου Τζιτζικώστα σε στελέχη της κυβέρνησης αίρεται η απαγόρευση του take away σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Θέμα χρόνου είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Voria.gr και μετά από παρέμβαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, η αναστολή της απαγόρευσης του take away σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Η απόφαση που περιέχονταν στο πρόσφατο ΦΕΚ για τα μέτρα που ισχύουν από τις 3 Νοεμβρίου, στις γκρίζες περιοχές, Θεσσαλονίκη και Σέρρες, είχε προκαλέσει, έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια σε επιχειρήσεις take away, οι ιδιοκτήτες των οποίων έκαναν λόγο για καταστροφή και αναγκαστικό κατέβασμα ρολών, για όσο θα ίσχυε το μέτρο.

Η άμεση κινητοποίηση και παρέμβαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος από χθες είχε ζητήσει τη σχετική αλλαγή από στελέχη της κυβέρνησης, φαίνεται πως έφερε γρήγορα αποτελέσματα, τα οποία οδηγούν σε άρση του περιορισμού του take away.

«Φαίνεται να λαμβάνει τέλος το αλαλούμ που επικράτησε τις δυο τελευταίες ημέρες. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την άμεση παρέμβαση τους τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας, Γιώργο Καββαθά, που συνέβαλαν ώστε να παρθεί πίσω αυτή η λάθος απόφαση» υπογραμμίζει στη Voria.gr ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, ο οποίος είχε κινητοποιηθεί, για το ζήτημα, από την πρώτη στιγμή.

Επιστολή στον πρωθυπουργό

Στο μεταξύ 50 σωματεία της χώρας, που δραστηριοποιούνται στην εστίαση, απέστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ζητώντας συνάντηση μαζί του προκειμένου να του εκθέσουν τα προβλήματα που δημιουργεί στον κλάδο τους το lockdown.

«Η εστίαση είναι πολυεπίπεδη, πολύμορφη και προερχόμενη από μια δεκαετία χρεοκοπίας, δεν μπορεί να στηριχθεί με λύσεις αποσπασματικές. Απαιτείται κεντρικός σχεδιασμός ώστε να αντιμετωπίσει την πανδημία αλλά και να λειτουργήσει σε ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον όταν η υγειονομική κρίση παρέλθει» αναφέρεται στην επιστολή

Πηγή: https://www.voria.gr/article/thessaloniki-litourgi-xana-to-take-away-me-paremvasi-tzitzikosta?fbclid=IwAR0ZzvFTgl91WTAgW4omrvNxKOonJT5TioNBG6iq_sDy4TbVC5ymqcyqB1A