Θέμα : Παροχή βασικής ηλεκτρονικής υποδομής σε μαθητές για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

 
Επανερχόμενοι στην πρόταση που καταθέσαμε τον περασμένο Μάρτιο στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρακαλούμε να επανεξετάσετε το κοινωνικό αίτημα της χορήγησης του απαραίτητου ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την παρακολούθηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε μαθητές, οι οποίοι τον στερούνται λόγω οικονομικής αδυναμίας των γονέων τους.
 
Γονείς άνεργοι, επαγγελματίες χωρίς εισοδήματα, υπάλληλοι σε αναστολή της εργασιακής τους σχέσης, που δεν έχουν υπολογιστή σπίτι τους και κυρίως δεν είχαν ποτέ ή είχαν και διακόπηκε η σύνδεση στο διαδίκτυο, πώς θα σταθούν δίπλα στα παιδιά τους;
 
Αυτό σημαίνει αδυναμία παρακολούθησης της Τηλε-εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, όποιος μαθητής δεν παρακολουθεί την Τηλε-εκπαίδευση θα παίρνει απουσίες.
 
Ένα δεύτερο στοιχείο κοινωνικής αδικίας είναι ότι, αν σταματήσουν τα παιδιά να παρακολουθούν την Τηλε-εκπαίδευση, οι γονείς κινδυνεύουν να χάσουν και τα πάσης φύσεως προνοιακά επιδόματα τέκνων. Με αυτόν το τροπο, οι μαθητές αποκλειονται από την εκπαίδευση ενώ οι γονείς τους οδηγούνται στο περιθώριο της κοινωνίας και σε οικονομικό αδιέξοδο!
 
Η ανάλγητη συμπεριφορά του δήμου μας έχει όλα τα χαρακτηριστικά του κοινωνικού ρατσισμού και του αποκλεισμού από την μάθηση των οικονομικά αδυνάτων και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό!
 
Τον Μάρτιο μας απαντήσατε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να υποκαταστήσει το Υπουργείο Παιδείας. Κι όμως, άλλοι δήμοι στη χώρα, όπως ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών, εφοδίασαν τα σχολεία τους με φορητούς υπολογιστές και tablet, για την εξυπηρέτηση των μαθητών τους.
 
Σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε ο δήμαρχος -προσπαθώντας να υπεκφύγει σχετικής ερώτησης του δημοσιογράφου- δήλωσε ότι έχει διαθέσει χρήματα στους διευθυντές των Σχολείων, για να προμηθευτούν τα απαραίτητα μέσα και να τα διαθέσουν σε μαθητές, που τα έχουν ανάγκη.
 
Επειδή η κοροϊδία των δημοτών έχει φτάσει στο μη παρέκει, καλούμε την Αντιδήμαρχο Παιδείας να μας γνωρίσει πόσα χρήματα έχουν διατεθεί από τον δήμο για την κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών και σε τις ενέργειες έχει προβεί η ίδια για την αντιμετώπιση τους.
 
Για την ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
Γιώργος Χατζηβαλάσης