Οι εικόνες σήμερα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης με τον εφοδιασμό των καταστημάτων

Φαρινη
kiriazis bros

Τρέχει η αγορά της Θεσσαλονίκης ώστε να μπορέσει να ανοίξει πλήρως εξοπλισμένη την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Απριλίου, με τις εικόνες στο κέντρο της πόλης να θυμίζουν κάτι από κανονικότητα, με τον εφοδιασμό των καταστημάτων.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό το λιανεμπόριο ανοίγει με αυστηρούς κανόνες στις 5 Απριλίου. Εξαιρούνται από το άνοιγμα τα εξής:

    • shops in shops (κατάστημα εντός καταστήματος)
    • outlets
    • εμπορικά κέντρα
    • εκπτωτικά χωριά
 
 

Κανονικά θα λειτουργούν και οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, όσες εξ αυτών δεν βρίσκονται εντός εμπορικών κέντρων (shops in shop). Έτσι, ανοιχτές θα είναι οι γνωστές αλυσίδες ρούχων και παπουτσιών στην οδό Τσιμισκή. Ωστόσο, κάποιες μεγάλες αλυσίδες αδυνατούν να λειτουργήσουν λόγω των όρων που έχει θέσει η κυβέρνηση και κυρίως τα 20 άτομα μέγιστο όριο.

 

Ειδικότερα, κλειστά για click inside θα μείνουν τα καταστήματα της αλυσίδας ΙΚΕΑ, λειτουργώντας αποκλειστικά με την μέθοδο του click away. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία «Από τις 5 Απριλίου μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας με Click Away στα καταστήματα ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο, ΙΚΕΑ Κηφισός, ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη & ΙΚΕΑ Λάρισα, (ΙΚΕΑ Ιωάννινα από 6 Απριλίου) και με Click Inside στο κατάστημα ΙΚΕΑ Πειραιάς & σε όλα τα Κέντρα Παραγγελιών & Παραλαβών ΙΚΕΑ».

Κλειστά θα μείνουν τα Jumbo στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως αναφέρει η εταιρεία «Αγαπητοί φίλοι των JUMBO, σας ενημερώνουμε οτι τα καταστήματά μας στις περιοχές Αττικής, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Χαλκίδας, Τρίπολης, Λάρισας (εμπορικό πάρκο), Λαμίας, Κορίνθου, Αγρινίου, Ιάσμου, Ιωαννίνων, Χανίων, Κατερίνης, Πρέβεζας, Γιαννιτσών και Ηρακλείου Κρήτης θα παραμείνουν κλειστά. Όλα τα υπόλοιπα καταστήματά μας στην Ελλάδα θα λειτουργούν κατόπιν ραντεβού».

Στην απόφαση να ανοίξει τα καταστήματα της, εκτός βεβαίως από τα καταστήματα που βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα προχώρησε η αλυσίδα Κωτσόβολος, ενώ προς αυτή την απόφαση καταλήγει και η αλυσίδα Public – Media Markt.

Πώς θα ψωνίζουμε

Οι πολίτες για να ψωνίσουν θα πρέπει να στείλουν SMS με το ονοματεπώνυμό τους στο 13032 προκειμένου να μπορέσουν να μεταβούν οπουδήποτε απαιτείται εντός νομού. Το SMS θα έχει διάρκεια τριών ωρών και μπορεί να αποσταλεί μόνο μία φορά ημερησίως.

Επίσης παράλληλα με το 13032 ισχύουν και το click away και το click in shop, κάτι που σημαίνει πως οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αποδεικτικό του ραντεβού τους, όπως για παράδειγμα SMS ή e-mail online παραγγελίας ή πληρωμής.

Αντίστοιχα οι καταστηματάρχες θα πρέπει να υποδέχονται εντός, μόνο έναν πελάτη ανά 25 τ.μ. του καταστήματός τους με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση, ενώ οι αγορές, εάν δεν έχουν εξοφληθεί ηλεκτρονικά θα πρέπει να γίνονται μόνο με κάρτα. Η παραλαβή του προϊόντος μπορεί να γίνει και εκτός του καταστήματος.

posidonas psaradiko
excellent