Μια υπόθεση, που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κινείται στο παρασκήνιο του δήμου Θερμαϊκού κι έχει κάνει αρκετούς να χάσουν τον ύπνο τους.

Αφορά στην δίκη 3 δημοτικών παρατάξεων, διερευνώντας η δικαιοσύνη την επάρκεια των δικαιολογητικών που απαιτούσε ο Νόμος προκειμένου να συμμετάσχουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο του 2019.

Από τις 3 παρατάξεις αυτές, οι δύο τουλάχιστον δεν διέθεταν ούτε ΑΦΜ, ούτε και βιβλίο εσόδων εξόδων. Η μια εξ αυτών μάλιστα δεν εκπροσωπήθηκε ούτε στο δικαστήριο, στηρίζοντας ενδεχομένως τις ελπίδες της σε Κυβερνητική παρέμβαση αλλαγής του Νόμου.

Οι 3 αυτές δημοτικές παρατάξεις, για τις 2 από τις οποίες η ακύρωσή τους θεωρείται περίπου βέβαιη, διαθέτουν σήμερα 5 εκλεγμένους συμβούλους. Αντιλαμβάνεστε την αναστάτωση που θα προκαλέσει η ακύρωσή τους, όπως και την αγωνία της διοίκησης που θα πρέπει εκ νέου να προσπαθήσει να δημιουργήσει πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς αναμένεται να χάσει 3 συμβούλους έναντι ενός που θα πάρει.

Δεν αναφέρουμε τα ονόματα των δημοτικών παρατάξεων για να μην προκληθεί αναίτιος θόρυβος πριν την έκδοση της απόφασης, η οποία αναμένεται σύντομα.

Φαρινη