Αντικατάσταση διπλώματος οδήγησης: Ψηφιακά από σήμερα η κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών – Πού θα πρέπει να μπουν οι ενδιαφερόμενοι.

Σήμερα τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή για την κατάθεση των δικαιολογητικών για την αντικατάσταση του διπλώματος οδήγησης με νέου τύπου και την έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης λόγω φθοράς, κλοπής ή απώλειας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην εφαρμογή https://drivers-vehicles.services.gov.gr, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxisnet και να καταχωρούν την αίτηση και τα δικαιολογητικά τους σε ψηφιακή μορφή. Οι πολίτες θα πρέπει να υποβάλλουν τη φωτογραφία τους και βάλουν την υπογραφή τους.

Τα στοιχεία αυτά θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας προς τη Διεύθυνση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να απαιτείται η αποστολή φυσικού φακέλου.

Σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, τόνισε ότι η λειτουργία της πλατφόρμας «σηματοδοτεί ένα ακόμα μεγάλο άλμα, στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών» και προσέθεσε ότι «το τοπίο έχει αλλάξει με την αγαστή συνεργασία των συναρμοδίων υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών και Μεταφορών, τα οποία υιοθετούν τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει». 

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι αναμένεται επέκταση της πλατφόρμας εντός του 2021 για να υποδέχεται τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για την αρχική έκδοση ή επέκταση των αδειών οδήγησης υποψηφίων οδηγών και οδηγών. Όπως σημείωσε, μάλιστα, οι ψηφιακές αυτές παρεμβάσεις, σε συνδυασμό με την νομοθέτηση του προσωρινού διπλώματος οδήγησης και της αυτοδίκαιης άρσης παρακράτησης της κυριότητας, εξαλείφουν την περιττή ταλαιπωρία των συμπολιτών μας και περιορίζουν σημαντικά την κατασπατάληση ανθρώπινων πόρων.