Σας μεταφέραμε σε αποκλειστικότητα το μεσημέρι την πληροφορία ότι η τροχαία Θέρμης θα εγκατασταθεί στην Επανομή. Στις ώρες που ακολούθησαν αναζητήσαμε λεπτομέρειες για την υπόθεση, προσπαθώντας να διασταυρώσουμε κάθε τι που μαθαίναμε.

Οι περισσότεροι στην Επανομή είχαν την εντύπωση ότι το παλιό δημοτικό ακίνητο που φιλοξενούσε το ΑΤ Επανομής θα διατίθετο για τη στέγαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Όλα ξεκίνησαν πριν χρόνια, με πρωτοβουλία του υποψήφιου βουλευτή με το ΚΙΝΑΛ και κάτοικου Επανομής, Γιώργου Φεστερίδη, αλλά η προσπάθεια δεν τελεσφόρησε λόγο μη επαρκούς χώρου ασφαλούς στάθμευσης των οχημάτων της ΕΜΑΚ.

Με την αρμοδιότητα του υπευθύνου τομέα πολιτικής προστασίας του κόμματός του και αξιοποιώντας αφενός την ιδιότητα του συνδικαλιστή αστυνομικού και αφετέρου την προσωπική του φιλική σχέση με τον Υπουργό δημοσίας τάξης κ. Χρυσοχοϊδη προωθήθηκε η ιδέα φιλοξενίας του τμήματος τροχαίας, αφού ο δήμος Θέρμης διαθέτει στα όριά του πλήθος υπηρεσιών.

Προσπάθεια που έτυχε της αποδοχής των παραγόντων της αστυνομίας και φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος της. Απομένει δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, γεγονός που αναμένεται να συμβεί εντός του επόμενου μήνα. Δεδομένου ότι το κτίριο της Επανομής είναι έτοιμο, η εκτίμηση που γίνεται είναι ότι η εγκατάσταση του τμήματος τροχαίας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, που σημείωσε την εκκρεμότητα δημοσίευσης του ΦΕΚ για την ολοκλήρωση της προσπάθειας.