ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΨΙΘΥΡΟΙ

Ακούγεται παράδοξο να κυβερνάς και, αντί να προβάλλεις το υποτίθεται επιτυχημένο έργο σου, να προσπαθείς να απαξιώσεις την αντιπολίτευση για την δικαιολογημένη άρνηση της να ενστερνιστεί την ανάθεση κάθε δραστηριότητας του Δήμου στους εργολάβους, με παχυλώτατες μάλιστα αμοιβές.
 
Παραδόξως -αντί του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών (πράγμα απόλυτα φυσιολογικό) – πανηγυρίζει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κων/νος Κούτουκας, γιατί την δεύτερη ημέρα της “Μήδειας” κατόρθωσε ο εργολάβος, συνεπικουρούμενος από το προσωπικό του Δήμου (το οποίο κατά τα άλλα απαξιώνεται), να παραδώσει σε κυκλοφορία (και όχι αποχιονισμένους) τους κυρίους οδικούς άξονες του Δήμου μας, παραβλέποντας τις δευτερεύουσες οδούς.
 
Ως αντιπολίτευση δεν ευχόμαστε να αποτύχει ο Δήμαρχος για να απαξιώσουμε την εκλογή του. Αντίθετα! Έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι προσπαθούμε με παράθεση στοιχείων και καλόπιστες προτάσεις να βοηθήσουμε στην κατά το δυνατόν καλλίτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου μας, που -για μας- είναι το κοινό μας Σπίτι.
 
Οι επισυναπτόμενες φωτογραφίες όμως, (δυστυχώς γιαυτους) αποτελούν αδιάψευστο κριτή των πρώιμων ζητωκραυγών και της αναποτελεσματικότητας των επιλογών τους.
 
Ας βάλλουμε, όμως, τα πράγματα στη θέση τους. Για ποιό πράγμα ακριβώς πανηγυρίζει ο «Ανταυτού»; Αφ’ ενός μεν, οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν δύσκολες και εν πάση περιπτώσει δεν ήταν οι ακραίες συνθήκες που έζησε πριν μερικές χρονιές ο Δήμος μας. Αφ’ ετέρου δε, αδυνατώ να παρακολουθήσω τον συλλογισμό του.
 
Άκουσα ότι δηλώνει, πως με τις αποφάσεις αυτές, αποδεικνύεται η ορθολογικότητα των επιλογών της διοικούσας παράταξης, και προβληματίστηκα. Είναι δυνατόν να δηλώνεις ότι δεν εμπιστεύεσαι τις Υπηρεσίες του Δήμου και αντί να τις οργανώσεις με τον απαραίτητο εξοπλισμό, να «πασάρεις» σε ιδιώτες Παραχωρησιούχους, να κρατούν ανοικτό το οδικό δίκτυο του Δήμου;.
 

Επί της ουσίας τώρα:

 
Η διαφωνία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης προσδιορίστηκε σε συγκεκριμένα τεχνικά και οικονομικά στοιχεία.
 
Αντί για μηχανήματα αποχιονισμού και αλλατιέρες, ήρθε προς έγκριση μια μελέτη που:
• είχε 8 μηχανήματα έργου (χωματουργικά) και μόνο 3 αποχιονιστιακό, 1 (ένα!!!) για κάθε Δημοτική Ενότητα.
• και για αυτά ακόμη τα χωματουργικά, και ενώ ήταν διαφορετικού τονάζ και ιπποδύναμης (απο 30 – 150 ίππους), προβλεπόταν η ίδια αμοιβή ανά ώρα έργου και μάλιστα η υψηλότερα αμειβόμενη.
(Επισυνάπτεται αναλυτικός πίνακας κόστους και παρατηρήσεων ανά μηχάνημα, για να μπορεί κάθε πολίτης να βγάλει τα συμπεράσματα του)
 
Προς τι λοιπόν οι πανηγυρισμοί; Η διαφωνία μας ήταν, είναι και παραμένει στην κατασπατάληση των ταμειακών αποθεμάτων του Δήμου σε διαγωνισμούς που λαμβάνει μέρος μόνον ένας κάθε φορά εργολάβος, προσφέροντας μονοψήφιες εκπτώσεις.
 
Μετά από τα παραπάνω, πραγματικά αναρωτιόμαστε… Από πότε ο σεβασμός στα χρήματα των συμπολιτών μας και ο επιβεβλημένος έλεγχος στην διαχείρισή τους αποτελούν ντροπή και δεν αποτελούν ξεδιάντροπη συμπεριφορά οι “υποτελείς” ευχαριστίες που απευθύνει με προσωπική ανάρτησή του ο «Ανταυτού» στους εργαζόμενους του… Αναδόχου Εργολάβου;;;
 
Παραθέτουμε τα στοιχεία κι ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του…
 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
1. Η αλήθεια είναι ότι -γνωρίζοντας πλέον τον άνθρωπο- περίμενα την προπαγανδιστική ανάρτηση και τις μπαλωθιές στο γάμο του καραγκιόζη, γιαυτό είχα φροντίσει να βγάλω και τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες.
2. Εγκαταλείψτε αυτή την παλαιοκομματική τακτική. Κάντε όσο πιο καλά μπορείτε τη δουλειά σας και αφήστε τους συμπολίτες μας, να σας κρίνουν για το έργο σας. Μπουκώνοντάς τους με παραπληροφόρηση και υποτιμώντας την νοημοσυνη τους, δεν θα πετύχετε την επανεκλογή σας.