Στις 18 Δεκεμβρίου 2020 κοινοποιήθηκε στο δήμο μας η μελέτη κατασκευής της 2ης Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων, για να μπει σε διαβούλευση και να διαβιβαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2021.

Αντ’ αυτού ο δήμαρχος ανέβασε τον σύνδεσμο της μελέτης στο site του δήμου, για να καλύψει τον τύπο χωρίς να κάνει οτιδήποτε άλλο. Όταν το ανακάλυψε και το κατήγγειλε η αντιπολίτευση, στις αρχές Μαρτίου 2021, συνέχισε κρυπτόμενος, επιδιώκοντας μια παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας, (είχε λήξει ήδη στις 17/01/2021) και στις 24 Μαρτίου (!!!) διαβίβασε την 430 σελίδων μελέτη στις άλλες δημοτικές παρατάξεις, χωρίς δίκη του εισήγηση, ζητώντας την έγγραφη τοποθέτησή τους μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021, αποφεύγοντας ο ίδιος να πάρει θέση επί του θέματος.

Η προσφυγή σε κουτοπόνηρους τακτικισμούς και επαρχιώτικους πολιτικαντισμούς ευτελίζει την εικόνα του δημάρχου, ο οποίος -αντί να ηγηθεί εκστρατείας για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας- προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις γνωμοδοτήσεις των άλλων δημοτικών παρατάξεων, αποποιούμενος της ηγετικής του ευθύνης. Η ηγεσία απαιτεί παρρησία!

Υπενθυμίζουμε ότι, όταν στην συζήτηση του Προϋπολογισμού, ενωμένη η αντιπολίτευση κατέθεσε δική της πρόταση, η παράταξη του δημάρχου ξιφούλκησε εναντίον μας, ισχυριζόμενη ότι «η αντιπολίτευση δεν δικαιούται να καταθέτει δικές της προτάσεις. Το μόνο που δικαιούται, είναι να εκφράζει την αρνητική ή θετική της άποψη επί των εισηγήσεων που καταθέτει η συμπολίτευση» …

Ρωτάμε λοιπόν: Σήμερα, πού είναι η εισήγηση του δημάρχου;

Η Δράση Πολιτών, αν και δεν μετείχε στα λήψη των αποφάσεων από το 2016 μέχρι τώρα, ανέλαβε την ευθύνη να κάνει αυτό που δεν έκανε μέχρι σήμερα ο δήμαρχος. Δημοσιεύει μια συνοπτική περιγραφή των κύριων λειτουργικών και περιβαλλοντικών σημείων της μελέτης, για την υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών και την ανοιχτή διαβούλευση μαζί τους.

Για την
ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
Γιώργος Χατζηβαλάσης