Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέποντας την αγανάκτηση του κόσμου έδωσε εντολή να μειωθούν θεαματικά οι αστυνομικοί έλεγχοι στους πολίτες

Θέλοντας δε να εκμεταλλευτεί την ευφορία του γιορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση, εξαγγέλλει άμεσο άνοιγμα της αγοράς, των σχολείων, των μετακινήσεων, εν μέσω της μεγαλύτερης έξαρσης της πανδημίας που γνώρισε η χώρα από τότε που ξεκίνησε.

Σαν δικαιολογία επικαλείται την έλευση των Τεστ αυτοδιάγνωσης που θα Κυκλοφορήσουν αν κυκλοφορήσουν στις αρχές Απριλίου μετά από την προσυνεννοημένη συμφωνία με την Siemens. Θεωρητικά τα τεστ θα δώσουν πληροφορίες για τον αριθμό των φορέων και θα προετοιμάσουν την άμυνα του συστήματος υγείας.

Είναι ξεκάθαρο ότι μπαίνει το κάρο μπροστά από το άλογο και φαίνεται ότι είναι μία σπασμωδική κίνηση πανικού μπροστά στην γενική κατακραυγή που αποτυπώνεται στις Δημοσκοπήσεις

Είναι ένα salto mortale που το διακύβευμά του θα είναι στην καλύτερη περίπτωση, μία ακόμη αποτυχία της Κυβέρνησης και στην χειρότερη, η ραγδαία αύξηση των θυμάτων λαμβάνοντας υπ’ όψιν αδυναμία του ΕΣΥ να αντιμετωπίσει επί πλέον φορτίο.