Μεγάλη η ανησυχία για τα κρούσματα στον Θερμαϊκό

«Τα στοιχεία που λαμβάνει ο δήμος μας για την εβδομαδιαία ενημέρωσή του της πορείας του covid-19 είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, αφού καταγράφουν αύξηση της τάξης του 200%.»

Την πληροφορία αυτή τη δημοσίευσα στις 17 Φεβρουαρίου κι αφορούσε στα κρούσματα της προηγούμενης εβδομάδας.

Στις 19 του μήνα ο κ. δήμαρχος επιβεβαίωσε το ποσοστό αυτό μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης. Τόσο ο αντίκτυπος της ανάρτησης, όσο και η ερώτηση που κατέθεσε η παράταξη του κ. Τζέκου στο Δ.Σ. προδίδουν την αυξημένη ανησυχία των πολιτών για την πορεία εξάπλωσης του ιού και κυρίως των ανθρώπων εκείνων που έχουν μικρά παιδιά στα σχολείο. Η εκτίμηση που υπάρχει για την εβδομάδα που διανύσαμε δεν είναι αισιόδοξη.

Πιθανότατα ο αριθμός των κρουσμάτων θα είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Ελπίζουμε να υπάρξει άμεση ενημέρωση και κυρίως αντίδραση από τον δήμο, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που διαθέτει. Η διαχείριση ενός τόσο σημαντικού θέματος σε επικοινωνιακό επίπεδο, ούτε συνετή, ούτε χρήσιμη είναι για του πολίτες. Η διοίκηση του δήμου μας οφείλει να αναλύσει τα νούμερα που διαθέτει και να ενημερώσει τους δημότες της για τις δυνατότητες παρεμβάσεων που της δίνει η νομοθεσία, ώστε πειστικά και υπεύθυνα να τους αντιμετωπίσει.

Ελπίζω κι εύχομαι η ανησυχία που επικρατεί να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η δήλωση όμως που διαβάσαμε από τον Πρόεδρο της σχολικής επιτροπής, που την έκανε με την ιδιότητα του διευθυντή σχολείου, δεν είναι ικανοποιητική. Πραγματικά, οι δυνατότητες αποφάσεων ενός διευθυντή είναι περιορισμένες. Το ίδιο όμως δεν ισχύει και για τις δυνατότητες της διοίκησης του δήμου.