Ισόπαλο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τα δημοτικά τέλη στη χθεσινή συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου. Οι δημότες όμως θα πληρώσουν την μικρότερη κι όχι την μεγαλύτερη μείωση, αφού η ψήφος της Προέδρου προσμετράται διπλή σε τέτοιες περιπτώσεις.

Με άπαντες παρόντες, λόγω της σπουδαιότητας του θέματος, οι δημοτικές παρατάξεις τήρησαν τη θέση τους επί των προτάσεων που κατέθεσαν. Σταθερή ήταν και η θέση των δημοτικών συμβούλων που ανεξαρτητοποιήθηκαν από την παράταξη του Γιάννη Μαυρομάτη. Έτσι οι κ.κ. Αδαμίδης, Ζαβέρκος, Μπίρος τάχθηκαν για άλλη μια φορά υπέρ της πρότασης της διοίκησης. Στο πλευρό τους για μικρή μείωση και ο Δημήτρης Καπλάνης, ο οποίος αναγνώρισε στη διοίκηση το δικαίωμα να αποφασίζει η ίδια και μόνο σε τέτοια θέματα, ώστε να μπορεί να κρίνεται για τις επιλογές της!!! Πιθανότατα δεν έγινε αντιληπτό ότι η πρόταση των 4 παρατάξεων της αντιπολίτευσης έλαβε υπόψη της απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει τη σύμβαση με τον ιδιώτη εργολάβο καθαριότητας, όσο κι αν στοίχισε.
 
Απογοητευτική για τους δημότες υπήρξε η στάση της «Λαϊκής συσπείρωσης», η οποία για άλλη μια φορά δεν πήρε θέση με την ψήφο της. Το έντονο λεκτικό ενδιαφέρον της για τα «λαϊκά νοικοκυριά» δεν στάθηκε ικανό να μειώσει τα δημοτικά τους τέλη, αφού η επιλογή της παράταξης του ΚΚΕ να ψηφίσει λευκό οδήγησε το αποτέλεσμα στην ισοπαλία και τη μείωση των τελών στο 12 αντί στο 24%. Πιθανότατα τα καλά λόγια είναι σημαντικότερα από την ελάφρυνση των οικονομικών των «λαϊκών νοικοκυριών»!
 
Κατά τα λοιπά, επανάληψη των ίδιων αντιπαραθέσεων. Καυγάδες και προσωπικές εμπάθειες αναδείχθηκαν σε κάθε ευκαιρία. Αναμάσημα των ίδιων επιχειρημάτων χωρίς ακροατήριο. Μια τυπική συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, που στηρίχθηκε στην ψυχρή λογική του αριθμού εκείνων που ψηφίζουν τη μια ή την άλλη πρόταση κι αποφασίζουν για λογαριασμό και στο όνομα των δημοτών.
 
Χθες αποφάσισαν για άλλη μια φορά ότι το συμφέρον των δημοτών είναι να δουν μείωση 12% στα δημοτικά τους τέλη κι όχι μείωση 24%.!!!