Ο Αμερικανός πρόεδρος προανήγγειλε την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για να σταματήσει η καταμέτρηση νέων επιστολικών ψήφων

Μηνύματα αισιοδοξίας και νίκης εξέπεμπε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ στις πρώτες επίσημες δηλώσεις του μετά το κλείσιμο της κάλπης, προαναγγέλλοντας παράλληλα την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο για τις επιστολικές ψήφους.

«Δεν περιμέναμε να κερδίσουμε τη Φλόριντα, νικήσαμε στο Τέξας και στο Οχάιο. Πιστεύουμε ότι κερδίσαμε και την Τζόρτζια, δεν μπορούν να μας φτάσουν εκεί. Μάλλον έχουμε κερδίσει και τη Βόρεια Καρολίνα. Στην Αριζόνα μπορεί να κερδίσουμε» είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, καταχειροκροτούμενος από το κοινό που είχε γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα του Λευκού Οίκου.

«Αυτή είναι η πιο αργοπορημένη συνέντευξη Τύπου που είχα ποτέ. Θέλω να ευχαριστήσω τον αμερικανικό λαό για τη φανταστική υποστήριξη» είπε εισαγωγικά ο Τραμπ, προσθέτοντας πως «κερδίζουμε παντού και ξαφνικά λένε ότι θα χάσουμε. Ετοιμαζόμαστε να βγούμε έξω να γιορτάσουμε κάτι που είναι τόσο όμορφο».

«Δεν χρειαζόμαστε την Αριζόνα, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να την πάρουμε, και βέβαια κερδίζουμε την Πενσυλβάνια με μια τρομερή διαφορά» εκτίμησε και εξαπέλυσε πυρά κατά των Δημοκρατικών λέγοντας πως «Ξέρουν ότι δεν μπορούν να νικήσουν και οι αντίπαλοι μας θέλουν να μας πάνε στα δικαστήρια. Η Φλόριντα και το Τέξας ήταν τρομερές νίκες». «Αυτή είναι μια απάτη, είναι μια ντροπή για τη χώρα μας, πραγματικά τις κερδίσαμε τις εκλογές. Τώρα ο σκοπός μας είναι να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα της ψηφοφορίας για το έθνος μας. Θα πάμε στο Ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ και θα ζητήσουμε να σταματήσει η καταμέτρηση, δεν πρέπει να προσθέτουν ψήφους» δήλωσε ο Τραμπ προσθέτοντας πως έχει κερδίσει αλλά δεν αφήνουν τους ψηφοφόρους του να πανηγυρίσουν. «Πρόκειται για απάτη στο αμερικανικό κοινό» δήλωσε ο πρόεδρος του Λευκού Οίκου. «Αυτό είναι ντροπή για τη χώρα μας».

Πηγή: https://www.voria.gr/article/vomva-tramp-imaste-nikites—na-stamatisi-i-katametrisi-ton-psifon