Άμεση υπήρξε η αντίδραση της παράταξης «Δράση πολιτών» σε σημερινό δημοσίευμά μας. Στο κείμενο της απάντησής της εξηγεί τους λόγους για τους βρέθηκε εγκαλούμενη από τη δικαιοσύνη και εξηγεί με επάρκεια τα γεγονότα.

«Με αφορμή την δημοσίευση του e-peraia που επισυνάπτεται, η «Δράση Πολιτών» ανακοινώνει τα εξής:

Η Δημοτική μας παράταξη δεν θέλησε να αναφερθεί μέχρι τώρα στο θέμα αυτό, για λόγους πολιτικής ευπρέπειας, εφόσον βγαίνει ωφελημένη από την εφαρμογή του νόμου.

Η «Δράση Πολιτών» τήρησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Το τυπικό παράπτωμα που εντοπίστηκε, αφορά την συγκεντρωτική κατάσταση των δαπανών της, η οποία υποβλήθηκε σε απλό έντυπο και όχι στο υπόδειγμα του υπουργείου. Κλήθηκε να επανακαταθέσει το συγκεκριμένο έντυπο, πράγμα που έγινε. Ως εκ τούτου, δεν αντιμετωπίζει κανένα ενδεχόμενο αποβολής. Αντίθετα! Μπορεί να αυξήσει κατά έναν τους εκλεγμένους δημοτικούς της συμβούλους.

Αν εκδοθεί απόφαση αποβολής των άλλων 2 παρατάξεων για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας, η διοικούσα παράταξη του δήμου θα χάσει 3 δημοτικούς συμβούλους (2 συνεργαζόμενους και 1 προσκείμενο) και δεν θα πάρει κανέναν. Οι 3 έδρες θα μοιραστούν μεταξύ των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης (την πρώτη εκ των οποίων διεκδικεί η «Δράση Πολιτών»), γιατί έχουν μεγαλύτερα αδιάθετα ποσοστά στην κατανομή των δημοτικών συμβούλων.

Όσον αφορά τις επιμέρους σκέψεις του συντακτη του δημοσιεύματος, μοιραζόμαστε τις ίδιες απορίες μαζί του. Η εν λόγω υπόθεση έπρεπε να είχε εκδικαστεί και εκδοθεί απόφαση το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2020 και εκδικάστηκε μόλις τον περασμένο μήνα ενώ η έκδοση της απόφασης δεν αναμένεται πριν την Άνοιξη του 2022 !!!»